Alus daritava Pagan Brews LABIETIS

What is PAGAN BREWS

We look at this heritage of ours with the eye of a contemporary brewer, who uses this tastable piece of cultural history of the Baltic Sea region for inspiration, but in the end brews the beer to meet modern tongue and quality standards.

To read more
Labietis - Mežonis alus

Mixed fermentation

(Līdz 10 minūšu lasāmviela) Aldara arods ir viens no tiem gadījumiem, kad nosaukums īsti neatbilst patiesībai. Būsim godīgi – aldaris vien “uzklāj raugam galdu” un tad gaida, cerībā, ka pēc dzīrēm rezultāts būs pēc iespējas tuvāks …

To read more
Alus un koks Labietis

Alus un koks. 1. daļa

Ar sveicieniem no Asteriksa Koka trauku izmantošana dažādās alus darīšanas stadijās nav nekāds pēdējo gadu jaunievedums. Pirmās ziņas par koka traukiem, kas izgatavoti no dēlīšiem un sajūgti kopā ar klūgām vai stīpām, atrodamas jau Senajā Ēģiptē …

To read more

Eiropas fondi

Projekts “SIA “Zlaukts” darbības paplašināšana” Projekta mērķis: Pilnveidot produkcijas ražošanas procesu. Projekta Nr. 19-00-A00402-000012 Projekts uzsākts Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam pasākuma “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās” apakšpasākuma “Atbalsts ieguldījumiem …

To read more
Kā uzvārīt alu mājās

How to brew beer at home?

Katrs ir aizdomājies par to cik forši būtu uzbrūvēt savu alu. Taču daudziem tas šķitis nesasniedzams mērķis, jo noteikti vajag speciālus traukus, caurules, piltuves un citas uzpariktes. Atrunas ir beigušās 15 minūtēs Edgars Melnis izstāstīs kā …

To read more

Rudens alus – Britu eilu tradīcija (Pirmā daļa)

Daudziem alus saistās vien ar vasaru vai hokeju, taču būtībā alus pasaules plašums ļauj baudīt šo dzērienu visu cauru gadu, tikai jāzin, ko pasūtīt. Kad koki nomet lapas un gaiss kļūst vēsāks un mitrāks gaišie un …

To read more
IPA alus

Ne viss ir IPA

Lai gan arodalus (amatalus, kraftiņš, amatnieku alus, garšīgs alus) Latvijā dzīvojas vismaz 5 gadus (neskaitot vēl ilgāku laiku specializētos veikalos un mājbrūvētāju vidū), plašākas sabiedrības izpratne par alus stiliem aizvien ir ļoti ierobežota. Neatkarīgie aldari vai …

To read more
Berliner Weisse vēsture

Berliner Weisse vēsture, jeb kā viltnieks Kords Broians nospēra kāda flāma recepti

Nav zināms precīzi, kur un kad uzvārīja pirmo Berliner Weisse (tie, kuri zina, noklusē vai arī ir miruši), taču klīst baumas, ka pats pirmais šo neparasti atsvaidzinošo skābalu brūvējis kāds vārdā nenosaukts aldaris Hamburgā. “Hamburgā?!” Tu …

To read more
Eils un lageris atšķirības

Eils vai Lāgeris? | Vispārināts ievads atšķirībās

“Mums ir tikai eili.” “Bāc! Bet es gribu alu!” Turpinot tēmu par svešvārdiem, īsi un konkrēti nodalīsim, kas ir eils un kas lāgeris. Daļa kroga apmeklētāju aizvien nonāk svinīgā bijībā, kad izdzird, ka Labietis vāra tikai …

To read more
Amatalus craft beer

Kas ir amatalus, jeb kā definēt Craft beer

“Kādreiz bija vienkārši. Tu pasaki “alus” un tev ielej alu – viss, nekādas pratināšanas! A tagad?” – Garšas jautājumu nogurdināts Labieša klients, Alus darbnīca “Labietis”, 2018. Pēdējo trīs gadu laikā vārdnīcā parādījušies jauni termini – craft …

To read more