Edgars

smaragda dagda

SMARAGDA DAGDA

Šis Labieša un Teelings viskija dedzinātāju kopdarbs nosaukts seno īru dieva Dagdas vārdā. Savu piķa melno, uz kūdras kūpinātiem iesaliem piesātināto, alu, kopā ar vaniļas pākstīm, esam pusgadu briedinājuši mucā, kurā pirms tam uzturējies Teelings Small Batch viskijs. Dagda ievilina ar vaniļas saldumu, tad pārņem ar grūzdošas kūdras un viskija mucas notīm, atstājot ilgstošu grauzdējuma …

SMARAGDA DAGDA Read More »

noburtais kristaps

NOBURTAIS KRISTAPS

Noburtais Kristaps ir jauktenis. Pirmā puse ir auzu stauts, kas vairāk kā gadu pavadījis mucā ar Brettanomyces, kur tas ticis gan pie izteiktām šīs rauga cilts notīm, gan nedaudz ozola tanīnu sīvuma. Toties pirms pudeļošanas tas “atšķaidīts” ir speciāli šim projektam no svaigiem ķiršiem darinātu Ķiršu raganu, kas jaukteņa buķeti papildina ar skābenajām ķiršu notīm, …

NOBURTAIS KRISTAPS Read More »

mauglis

MAUGLIS

Vidēji apiņots gaišais eils, kas briedināšanas posmā bagātināts ar pamatīgu devu rokām maltu mango. Mosaic apiņu un mango augļu dienvidnieciskā saspēle padara šī alus garšu un smaržu eksotiski rotaļīgu un teicami slāpes veldzējošu.

kapracis

KAPRACIS

Šo, pēc gruzdošām krāsmatām smaržojošā un garšojošā alus mugurkaulu veido uz kūdras kūpinātu un dziļi grauzdētu iesalu buķete. Apokaliptisko garšas ainavu kopā satur fonā esošs apiņu rūgtums un augsts alkohola saturs.

aveņu ragana

AVEŅU RAGANA

Aveņu krāsas alus, kas apveltīts ar izteiktu aveņu garšu un smaržu. Avenīgo rezultātu nodrošina kaķī pievienotā aveņu sula, bet kopējo garšas līdzsvaru – nedaudz Citra apiņu, īpaši gaišie iesali un aldara meistarība.

vagars

VAGARS

Dziļi norūdzis un garšā stingrs gaišais alus, kura garšas buķetē dominē tradicionālā beļģu pļaujas sezonas rauga esteru bagātā garša un aromāts, kuru pasvītro pievienotie aromātiskie rozā pipari.

DŪMENIS

Ar izteiktu dūmu smaržu un garšu apveltīts tumšais alus. Alus mugurkaulu veido ozolkoka dūmos kūpināts kviešu iesals, kura vēsture sniedzās laikos, kad iesalu kaltēja virs melnās pirts – dūmos, piešķirot tam no degmateriāla atkarīgu garšu.