Slaidā saime

Luijs_XVI_bourbon_barrel_aged_bock

LUIJS XVI

Šī ir ierobežotā daudzumā pieejama Ferdinanda versija, kura izturēta amerikāņu burbona mucās. Maigi karamelīgajam iesala un dūmakainajam skaidu aromātam nāsī pievienojas arī augļaini pikantas burbona notis, kas, kombinācijā ar alus rūsgano krāsu, mulsina prātu un liek noticēt, ka dzēriens būs gāzējs. Taču uz mēles šīs aizdomas kliedē elegants garšas līdzsvars, kas pārsteigs un sildīs gan […]

LUIJS XVI Read More »

Upenu_mezonis_fermentated_black_currant_ale

Upeņu mežonis

Ar Sennas upes ielejai raksturīgiem Brettanomyces ģints mežraugiem raudzēts alus, kurš pēc rūgšanas uz pāris mēnešiem noguldīts uz svaigām Latvijas 2023. gada sezonas upenēm un to lapām. Smaržā nedaudz priekšā raugu esteriem izsteidz upeņu lapu sausi pikantais aromāts, kas kopā ar esteru maigo sūnainumu uz mēles nedaudz piebremzē upeņu ogu kliedzoši blīvo un daudzslāņaino skābenumu.

Upeņu mežonis Read More »

Vinogu vecis

VĪNOGU VECIS

Vienreizējs vīnogu alus, kas darīts noguldot divus gadus koka mucās ar Eimuru apkaimē mītošiem mežraugiem raudzētus alus uz svaigi lasītām Vandal Cliche vīnogām, kā arī kņipucīti Jodkrante upenīgai niansei un Golubok krāsai, no Gata Kužuma vīna dārziem Bauskas apkaimē. Smaržā dominē mežraugu zirgadeķis ar nobriedušu ogu pavedieniem, kurš uz mēles sākumā izdejo vecim raksturīgas garšas,

VĪNOGU VECIS Read More »

cerinu_vecis_bottle

CERIŅU VECIS

Sezonāls jauktenis no mūsu mežraugu ķeramās baļļas, kurā savijušies kopš 2020. gada koka mucās rūguši ali ar 2022. gadā uzsāktiem aliem. Īsi pirms pudeļošanas šis vecis ir noguldīts uz sulīga svaigi lasītu ceriņu kaķa. Rezultāts nāsī iesper ar ceriņu saldrūgto aromātu, kas transformē šim stilam raksturīgo zirgadeķi bezmaz līdz melonei. Taču garšā jau šo šķietamo

CERIŅU VECIS Read More »

MIXED FERMENTATION LINGONBERRY ALE

Brūklenīte

Laikmetīgs skatījums uz klasisku beļģu stila ogu alu. Īpaši vieglu alu, kas raudzēts ar Brettanomyces ģints raugiem, 3 mēnešus noguldījām uz svaigi lasītām brūklenēm attiecībā 1/8. Nāsī sevi svaigi un sūnīgi piesaka rūgtenais brūkleņu aromāts ļaujot ieklīst rudenīgā piejūras meža ainavā. Uz mēles jau atklājas skābenrūgtā brūkleņu daba, kuru papildina saldenpikantie mežraugu esteri, veidojot maigi

Brūklenīte Read More »

mixed fermentation viburnum berry ale 2022

Irbeņu mežonis

Pēc klasiskas beļģu metodes darīts ogu alus. Ar Brettanomyces ģints raugiem raudzēts alus, kurš 3 mēnešus noguldīts uz irbenēm, kas lasītas pēc pirmajām salnām, attiecībā 1/8. Smaržas priekšplānu uzreiz ieņem irbeņu spocīgi koksnainais aromāts, kurā var uzlasīt ērkšķogām radniecīgas notis. Turpinājums seko uz mēles, kur rūgteno smaržu papildina aizdomīgs saldenums ar vieglu skābumiņu. Vien virzoties

Irbeņu mežonis Read More »

BLENDED SPONTANEOUS FERMENTATION ALE

PIRMAIS VECIS

Beļģu tradīcijā ieturēts spontānās rūgšanas jauktenis. Kopš 2019. gada esam vienīgā darītava Baltijā, kurai ir sava mežraugu ķeramā baļļa. Un šis ir tā pirmsmēra un pirmskara gadā aizsāktais mežonis, kam pirms pudeļošanas piejaucām 2020. un 2022. gada pavasarī uzsāktus alus. Mērķis šai 19.gadsimta sākuma beļģu metodei ir alū savīt vecāka mežoņa piesātināti sūnainos un laucinieciski

PIRMAIS VECIS Read More »

Ruma mucā briedināts medalus Vilis Kirsis

VILIS ĶIRSIS

Gada sākumā speciāli šim projektam nodarījām kraukšķīgi sausu ķiršu medalu, kuru uz nedaudz vairāk kā pusgadu noguldījām mucās, kurās pirms tam bija izgulējies gan burbons, gan Fidži rums, gan mūsu Kristaps. Uz maņu horizonta pirmās iznāk krustnagliņas un muskatrieksts no ruma mucas, kas cieši saguļas ar maigi dūmakaino ķiŗškoka skaidu saldenumu un balansējoši skābenu ķirši.

VILIS ĶIRSIS Read More »

HONEYSUCKLE WILDLING

SAUSSERŽA MEŽONIS

Laikmetīgs skatījums uz klasisku beļģu stila ogu alu, kas raudzēts ar Brettanomyces ģints raugiem no Sennas upes ielejas un pēc tam noguldīts uz svaigām Ļeņingradskij veļikan un Vostorg šķirnes sausserža ogām attiecībā 1/4. Dziļa purpura krāsas dzēriena smaržā mežraugu esteri vijas ar upenīgi pikanto sausserdi, priekšvēstot skābeni sulīgu garšu. Uz mēles smaržas pavedieniem pievienojas citas

SAUSSERŽA MEŽONIS Read More »