Pēc klasiskas beļģu metodes darīts ogu alus. Ar Brettanomyces ģints raugiem raudzēts alus, kurš 3 mēnešus noguldīts uz irbenēm, kas lasītas pēc pirmajām salnām, attiecībā 1/8. Smaržas priekšplānu uzreiz ieņem irbeņu spocīgi koksnainais aromāts, kurā var uzlasīt ērkšķogām radniecīgas notis. Turpinājums seko uz mēles, kur rūgteno smaržu papildina aizdomīgs saldenums ar vieglu skābumiņu. Vien virzoties pēcgaršā uz skatuves uznāk arī mežraugu esteri, kas ļauj šo izrādi ievirzīt nosacīti atpazīstamu garšu sliedēs, kas izskan kailajā vēlā rudens meža estētikā.
Irbeņu mežonis
(VIBURNUM WILDLING)
mixed fermentation viburnum berry ale 2022
ALK. TILP.7.2%
BLĪVUMS
RŪGTUMS
KRĀSA