EIROPAS FONDI

EIROPAS FONDI

12, 2021
Projekts "SIA "Zlaukts" darbības paplašināšana" Projekta mērķis: Pilnveidot produkcijas ražošanas procesu. Projekta Nr. 19-00-A00402-000012 Projekts uzsākts Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku...

KĀ UZBRŪVĒT ALU MĀJĀS?

13, 2020
Katrs ir aizdomājies par to cik forši būtu uzbrūvēt savu aliņu. Taču daudziem tas šķitis nesasniedzams mērķis, jo noteikti vajag speciālus traukus...

Rudens alus - Britu eilu tradīcija (Pirmā daļa)

7, 2019
Daudziem alus saistās vien ar vasaru vai hokeju, taču būtībā alus pasaules plašums ļauj baudīt šo dzērienu visu cauru gadu, tikai jāzin, ko pasūtī...

NE VISS IR IPA

23, 2019
Lai gan arodalus (amatalus, kraftiņš, amatnieku alus, garšīgs alus) Latvijā dzīvojas vismaz 5 gadus (neskaitot vēl ilgāku laiku specializētos veik...

Berliner Weisse vēsture, jeb kā viltnieks Kords Broians nospēra kāda flāma recepti

20, 2018
Nav zināms precīzi, kur un kad uzvārīja pirmo Berliner Weisse (tie, kuri zina, noklusē vai arī ir miruši), taču klīst baumas, ka pats pirmais šo n...

Eils vai Lāgeris? | Vispārināts ievads atšķirībās

13, 2018
  “Mums ir tikai eili.” “Bāc! Bet es gribu alu!” Turpinot tēmu par svešvārdiem, īsi un konkrēti nodalīsim, kas ir eils u...

Kas ir amatalus, jeb kā definēt Craft beer

29, 2018
Kas ir amatalus, jeb kā definēt Craft beer “Kādreiz bija vienkārši. Tu pasaki “alus” un tev ielej alu - viss, nekādas pratinā&sca...

MEDUS, MEDALUS UN MIESTIŅŠ.

24, 2017
Īsa ekskursija medus raudzēšanas vēsturē un etimoloģijā Latvijas teritorijā, kuras mērķis ir aizsākt diskusiju par konsekventu terminoloģiju mūsdienu lat...

LEĢENDĀM APVĪTAIS POKAIŅU MEŽS

19, 2016
Jau ilgu laiku krodzinieki mēļo leģendas par miežu vīnu, kas smēlies spēku konjakā mucā. Priežu pumpuru smeķis apvienojas ar ozolkoku, radot bagātīgu aromātu, k...

GRIEĶU ALUS LĀSTS

20, 2016
KĀ ASPRĀTIS AISHILS NOGRŪDA ALU NO OLIMPA. Raudzēto dzērienu vēsture līdz salīdzinoši nesenam laikam vienmēr bijusi cieši saistīta ar rel...