Jau ilgu laiku krodzinieki mēļo leģendas par miežu vīnu, kas smēlies spēku konjakā mucā. Priežu pumpuru smeķis apvienojas ar ozolkoku, radot bagātīgu aromātu, kamēr iesalainu augsta-alkohola līmeņa mugurkaulu papildina maigas konjaka notis. Alus, kas pieprasa baudīšanu!
No šodienas šis nostāsts ir realitāte un pieejams gan krogā, gan alus atzaros.
“Miežu vīns” ir vārdu salikums, kas daiļai apmeklētāju, vismaz vēl pagaidām, neizraisa saviļņojumu. Taču šis alus stils ir pelnījis ne tikai atpazīstamību, bet arī baudīšanu – regulāru un apzinātu.
Šis alus veids pavada cilvēci kopš antīkās grieķijas. Stipri un blīvi ali, kuri bieži tika papildināti ar iedvesmu raisošiem augiem un ogām.Iespaidīgais 9%+ alkohola līmenis tika radīts ar lielu iesala daudzumu un ilgstošu rūgšanu. Augsti cukurota misa rūga no mēnešiem līdz gadiem, gaidot lielus godus, kuros to celt galdā.
Nopietnais alkohola daudzums ļauj radīt plašu un izteiksmīgu garšu, kas pāvērš alus dzeršanu, izjustā baudīšanā. Pēc pudeles atvēršanas tiks raudzīts cigārs un lepna paskata ādas krēsls, kurā lēnīgi aizvadīt vakaru. Baudāms ar desertiem, sarunām par cēliem tematiem vai dziļām domām.
Kroga atrodams gan Konjaka mucas Pokaiņu mežs pudelēs, gan klasiskais – lejamā veidā.
*Garā stiprajiem iesakām noglabāt dažas pudeles tumšā un vēsā vietā. Katram lepnam dzērienam tā aizmiršana ļauj augt un attīstīties garšā, maidzinot stingrumu un izceļot garšu.