Medus, medalus un miestiņš
Īsa ekskursija medus raudzēšanas vēsturē un etimoloģijā Latvijas teritorijā, kuras mērķis ir aizsākt diskusiju par konsekventu terminoloģiju mūsdienu latviešu valodā jautājumos, kas saistīti ar medus izmantošanu alus darīšanā. MEDUS KĀ CUKURA AVOTS Medus ir koncentrētākais cukura …
Leģendām apvītais Pokaiņu mežs
Jau ilgu laiku krodzinieki mēļo leģendas par miežu vīnu, kas smēlies spēku konjakā mucā. Priežu pumpuru smeķis apvienojas ar ozolkoku, radot bagātīgu aromātu, kamēr iesalainu augsta-alkohola līmeņa mugurkaulu papildina maigas konjaka notis. Alus, kas pieprasa baudīšanu! …
Grieķu alus lāsts
KĀ ASPRĀTIS AISHILS NOGRŪDA ALU NO OLIMPA. Raudzēto dzērienu vēsture līdz salīdzinoši nesenam laikam vienmēr bijusi cieši saistīta ar reliģiju, līdz ar to šiem dzērieniem allaž piedēvētas dažādas ticībā balstītas īpašības. Reta ir senā kultūra, kurai …