IRBENĪNS

(viburnuwine)
irbenins

Skābināts sausais miests no kviešiem, miežiem un medus, kas nogatavināts sarkanvīna mucās un noturēts uz irbenēm, kas lasītas pēc pirmās salnas. Agras ziemas rūgtenskābās garšas ainavas priekšplānā saspēlējas mucas miecvielu maigums ar irbeņu caururbjošo rūgtumu. Savukārt dažādu baktēriju darbības skābais rezultāts ar purva augu puicisko attūrīgumu nodrošina garšas ainavas dziļumu. Ne velti vēlos rudeņos putni irbenājus nolasa pa tīro, bet 1574. gadā par talcenieka pavedināšanu ar irbeņu alu tika sadedzināta Katrīna no Ķengaraga.

BARREL AGED SOUR BRAGGOT

reinis
ALK. TILP.7.3%
BLĪVUMS1009
RŪGTUMS17
KRĀSA11

Sastāvdaļas:

Slaidā saime

Skaidrā saime

Sarkanā saime

Slaidā saime